Παιδοδιαβητολογικό

Στο παιδοδιαβητολογικό μας τμήμα προσφέρεται πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία όλων των μορφών διαβήτη της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Σύμφωνα με τη διεθνή εταιρεία παιδιατρικού και νεανικού διαβήτη υπεύθυνος για τη φροντίδα παιδιών και εφήβων με διαβήτη οφείλει να είναι παιδίατρος με την αντίστοιχη εξειδίκευση, καθώς τα άτομα αυτά χρειάζονται εξατομικευμένη φροντίδα, κατάλληλη για την ηλικία τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψην τις σωματικές, ψυχικές και αναπτυξιακές τους ιδιαιτερότητες.

Η έμπειρη παιδοδιαβητολόγος μας, με την υποστήριξη νοσηλευτών και διαιτολόγων, αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών, από την νεογνική μέχρι την εφηβική ηλικία, καθώς και των οικογενειών τους. Στόχος είναι να μπορούν οι ασθενείς να αντιμετωπίζουν την καθημερινή ζωή στο σπίτι, στο σχολείο, στον αθλητισμό, στο παιχνίδι χωρίς κανέναν περιορισμό.

Αξιοποιούνται τόσο οι κλασικές μέθοδοι ινσουλινοθεραπείας όσο και οι σύγχρονες τεχνολογίες όπως αντλία ινσουλίνης και συνεχής καταγραφή της υποδόριας γλυκόζης, με σκοπό όχι μόνο τον άριστο μεταβολικό έλεγχο αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Comments are closed.