Διαβητολογικό

Το προσωπικό αποτελείται από γιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους και παρασκευαστές. Το ιατρικό προσωπικό αποτελείται από διαβητολόγους της Θεσσαλονίκης με εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με μακρά εμπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση διαβητολογικών κέντρων. Οι νοσηλευτές και οι διαιτολόγοι είναι εκπαιδευμένοι στη διαχείριση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.
Η μονάδα είναι εφοδιασμένη με τα νεότερα μηχανήματα που βοηθούν στη διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη και των επιπλοκών του όπως Doppler, βιοθεσιόμετρο για τον έλεγχο της νευροπάθειας, δυνατότητα ελέγχου της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης αλλά και της πρώιμης βλάβης του νεφρού καθώς και δυνατότητα διενέργειας όλων των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων.
Στο κέντρο υπάρχουν τμήματα:
1. Για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 με δυνατότητα 24ωρης καταγραφής των τιμών της γλυκόζης και τοποθέτησης αντλίας ινσουλίνης
2. Για άτομα με σακχαρώδη  διαβήτη τύπου 2
3. Για παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα
4. Για διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με διαβήτη της κύησης
5. Για παρακολούθηση εγκύων γυναικών με σακχαρώδη διαβήτη
6. Για πρόληψη, παρακολούθηση και  αντιμετώπιση των επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη όπως είναι:
• Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
• Η διαβητική νευροπάθεια
• Η διαβητική νεφροπάθεια
• Η στεφανιαία νόσος
• Η αντιμετώπιση των ελκών στα πόδια των διαβητικών
με στόχο την αποφυγή των ακρωτηριασμών
7. Για  πρόληψη της εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη σε άτομα με κληρονομικό ιστορικό ή παχύσαρκα ή με συνυπάρχουσες παθήσεις
8. Για αντιμετώπιση των παθήσεων που συνυπάρχουν με το σακχαρώδη διαβήτη όπως η υπέρταση, η δυσλιπιδαμία και η παχυσαρκία.
9. Υπάρχει συνεργασία με έμπειρους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων εξειδικευμένους στην αντιμετώπιση των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, όπως και δυνατότητα νοσηλείας σε κλινική όταν χρειάζεται. Με τον τρόπο αυτό παρέχουμε σφαιρική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής και την αποφυγή των επιπλοκών.

Comments are closed.