Παιδοδιαβητολόγος – Χριστιάνα Α. Τσιώλη

Χριστιάνα Α. Τσιώλη

Η Χριστιάνα Α. Τσιώλη είναι παιδίατρος – διαβητολόγος και διδάκτωρ του πανεπιστημίου Ιατρικής Αννοβέρου Γερμανίας. Η ιατρός ολοκλήρωσε την πενταετή ειδίκευση στην παιδική και εφηβική ιατρική στο παιδιατρικό νοσοκομείο Auf der Bult, στο Αννόβερο Γερμανίας. Μετά την επιτυχή διεκπεραίωση των εξετάσεων ειδικότητας συνέχισε να εργάζεται ως επιμελήτρια στο διαβητολογικό κέντρο του νοσοκομείου και ταυτόχρονα να εξειδικεύεται στον σακχαρώδη διαβήτη, αποκτώντας τον τίτλο του παιδοδιαβητολόγου. Παράλληλα πιστοποιήθηκε από την γερμανική διαβητολογική εταιρεία.

Εργαζόμενη στο μεγαλύτερο παιδοδιαβητολογικό κέντρο της Γερμανίας απέκτησε εμπειρία στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη όλων των ηλικιών και στη χρήση κάθε δυνατής θεραπευτικής μεθόδου τόσο σε επίπεδο νοσηλευομένων όσο και εξωτερικών ασθενών.

Συμμετείχε ακόμη σε σειρά κλινικών μελετών για την πρώιμη διάγνωση του διαβήτη και εξέλιξη της υπάρχουσας θεραπείας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση αντλίας ινσουλίνης και την υποδόρια συνεχή καταγραφή σακχάρου με στόχο τον συνδυασμό τους στα πλαίσια του “τεχνητού παγκρέατος“. Αποτελέσματα των ερευνών έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια καθώς και στη διδακτορική διατριβή της.

Η Χριστιάνα Α. Τσιώλη γεννήθηκε στην Κέρκυρα, σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κ.Υ. Αγ. Αθανασίου Κερκύρας.

Comments are closed.