Καρδιολόγος – Μιχαήλ Ν. Παπίτσας

Μιχαήλ Ν. Παπίτσας

Γεννήθηκε στις Σέρρες. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2003. Μετά την υπηρεσία υπαίθρου και την στρατιωτική του θητεία ως σμηνίτης ιατρός εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας από το 2007 έως το 2009.

Ακολούθως ειδικεύτηκε για ένα χρόνο στην Καρδιολογική Κλινική του ιδίου νοσοκομείου και από το 2011 έως το 2014 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Καρδιολογίας.

Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και έλαβε τον τίτλο του Καρδιολόγου, μετέβει άμεσα στην Αγγλία. Εκεί εξειδικεύτηκε για μία πενταετία στην Καρδιαγγειακή Απεικόνιση, σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα, στο King’s College Hospital του Λονδίνου. Απέκτησε ειδικές γνώσεις και εκτεταμένη εμπειρία στις νέες τεχνικές υπερήχου (3D, διοισοφάγειο υπέρηχο, stress echo, υπερηχογραφία αντίθεσης-contrast & παραμόρφωσης-strain) στην αξονική στεφανιογραφία καθώς και στην μαγνητική τομογραφία καρδιάς, ενώ παράλληλα συνέχισε το κλινικό και ερευνητικό του έργο.

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια είτε ως ομιλιτής είτε με την εκπόνηση εργασιών ενώ διαθέτει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή περιοδικά. Επίσης έχει λάβει μέρος ως ερευνητής σε πολλαπλές διεθνείς κλινικές μελέτες.

Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης.

Comments are closed.