Εμβιομηχανικός – Παναγιώτης Β. Τσακλής

 

Εμβιομηχανικός Θεσσαλονίκη

Παναγιώτης Β. Τσακλής

 

Ο Δρ Παναγιώτης Τσακλής, είναι Τακτικός Καθηγητής Εμβιομηχανικής και Εργονομίας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙΘ. Είναι επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (εργαστήριο Ινών & Πολυμερών) του ΜΙΤ της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ και μέλλος της Ένωσης Μεταπτυχιακών Υποτρόφων του Harvard Medical School. Από το 2010, συνεργάζεται με το τμήμα Ποδιατρικής του Διαβητολογικού Κέντρου Joslin του Νοσοκομείου Beth Israel Deaconess Medical Center, στη Βοστώνη, ΗΠΑ, όπου και ασχολείται με το «Διαβητικό Πόδι».

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙΘ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης  του ΑΤΕΙΘ (http://idve.teithe.gr).  Έχει πλούσιο συγγραφικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στα πεδία της Εμβιομηχανικής, της Εργοφυσιολογίας, της Εργονομίας  και της Αποκατάστασης (http://tsaklis.com)

Συνεργάζεται με το Ιατρικό Κέντρο «Αρεταίος», στο Ποδολογικό τμήμα, για την  αξιολόγηση και διαχείριση προβλημάτων του ποδιού, παρέχοντας διάφορες υπηρεσίες όπως:

 

  • Λεπτομερής εξέταση και αξιολόγηση ανατομικών δυσμορφιών του ποδιού (πλατυποδία, κοιλοποδία, γαμψωδακτυλία, βλαισοί δάκτυλοι (κότσια) κ.α.), καθώς επίσης και αξιολόγηση ειδικών περιπτώσεων σαν το Διαβητικό πόδι, το Αθλητικό πόδι, το Ορθοπεδικό πόδι και το Παιδικό πόδι στην πορεία ανάπτυξης.
  • Ανάλυση των Εμβιομηχανικών χαρακτηριστικών που αφορούν τη βάδιση και την ισορροπία ατόμων με Νευρολογικά, Ορθοπεδικά, Λαβυρινθικά κ.α. προβλήματα, καθώς επίσης και χαρακτηριστικών Στάσης και Ορθοσωμίας.
  • Σχεδιασμό ειδικών ορθοτικών πελμάτων για κάθε περίπτωση και παθολογία, καθώς και υποδημάτων, τα οποία κατασκευάζονται κατόπιν από πιστοποιημένες εταιρίες υψηλού κύρους, στο χώρο των ορθοτικών, με υλικά υψηλών προδιαγραφών.

Comments are closed