Αιματολόγος – Κωνσταντίνος Τσαταλάς

Αιματολόγος Θεσσαλονίκη

Κωνσταντίνος Τσαταλάς

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσαταλάς γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου αποπεράτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1974 με βαθμό πτυχίου “Άριστα”.
Μετά τη στρατιωτική του θητεία ως Έφερδρος Ανθυπίατρος και την υπηρεσία υπαίθρου εκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία στη Β’ Προπαιδευτική Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Α.Π.Θ. (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού Πάνου Μεταξά. Έλαβε τον τίτλο του Παθολόγου το 1979.
Στην ίδια Πανεπιστημιακή Κλινική υπηρετώντας ως Πανεπιστημιακός Βοηθός από το 1980 έως 1982 εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Αιματολογίας υπό την καθοδήγηση του Καθηγητού Ζαχαρία Σινάκου και έλαβε τον τίτλο του Αιματολόγου το 1982.
Από το 1983 έως το 1986 εργάστηκε για περισσότερο από 2 έτη στην Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Hammersmith στο Λονδίνο, όπου συνέχισε την εξειδίκευσή του στην Αιματολογία και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών με τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων.
Από 1986 μέχρι το 1998 υπηρέτησε σε Πανεπιστημιακές Παθολογικές Κλινικές του Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο” αρχικά ως Λέκτορας και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας-Αιματολογίας.
Από το 1998 εργάσθηκε στην Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αρχικά ως Αναπληρωτής Καθηγητής και από το 2005 ως Τακτικός Καθηγητής Αιματολογίας.
Το 2014 μετά από μετάκληση από το Ιατρικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπισημίου Θεσσαλονίκης εργάστηκε στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης μέχρι το 2016.
Τον Ιανουάριο του 2017 του απενεμήθη ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητού Αιματολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Α.Π.Θ.
Υπήρξε πολλές φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας: Αντιπρόεδρος τις διετίες 1990-1992 και 1992-1994 και μέλος τη διετία 2010-2012. Από 2012-2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Διετέλεσε επι σειρά ετών Συνεκδότης του Περιοδικού “Αίμα” της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Comments are closed